Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 15/5/2000

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Αρ। Πρωτ.Υ4δ/4989

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Σχετ।2126

Δ/ΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝ. ΥΓΕΙΑΣ



ΠΡΟΣ.....Όλα τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Χώρας

ΘΕΜΑ.....Συντονισμός ασθενοφόρων

Μετά την λειτουργία των προβλεπόμενων παραρτημάτων και τομέων του Ε.Κ.Α.Β. επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1) Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.11 του άρθρου 7 του Ν 1579/85 και της αριθμ.Α3β/οικ. 8604/22/5/89 Υπουργικής απόφασης (παρ.3), που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του προαναφερόμενου νόμου και αναφέρεται στη συνεργασία του Ε.Κ.Α.Β. και των παραρτημάτων του με τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα και τις άλλες μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας ,τα ασθενοφόρα αυτοκίνητα και τα άλλα μέσα μεταφοράς των Νοσοκομείων η Κ.Υ., υπάγονται στη συντονιστική αρμοδιότητα του Ε.Κ.Α.Β. και των παραρτημάτων του.


2) Κατά συνέπεια, τα ασθενοφόρα αυτοκίνητα τόσο των Nοσοκομείων σας ,όσο και των άλλων υγειονομικών σχηματισμών ,θα συντονίζονται και θα ελέγχονται από τα παραρτήματα και τους τομείς του Ε.Κ.Α.Β. ,όπου λειτουργούν προκειμένου να υπάρχει πλήρης κάλυψη και αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών.


3) Επι πλέον το Ε.Κ.Α.Β. σύμφωνα με την Α4β/3357/94 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 290/Φ/94) έχει την ευθύνη και για τον συντονισμό της εισαγωγής στα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής των περιστατικών που παραπέμπονται από Νοσοκομεία της περιφέρειας. Έτσι για τις όποιες μεταφορές ,θα πρέπει να τηρούνται τα οριζόμενα στην παρ.ΙΒ της προαναφερόμενης απόφασης.

4)Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά την ανάγκη συνεργασίας και συνεννόησης όλων των υγειονομικών σχηματισμών με το Ε.Κ.Α.Β. τα παραρτήματα και τους τομείς του για τις μεταφορές που πραγματοποιούνται με χερσαία, πλωτά ή αεροπορικά μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου